Kredi Hesaplama Aracı

[kredi_hesaplama title=”Banka Kredi Hesaplama Aracı” faiz_oran=”1,29″ bsmv=”” kkdf=””]

50.000 TL Örnek İhtiyaç Kredisi

Kredi Miktarı   Vade      Faiz     Toplam   Taksitler

50 Bin TL       36 Ay     3.09      84.000  2.400 TL

100.000 TL Örnek İhtiyaç Kredisi

Kredi Miktarı   Vade      Faiz     Toplam   Taksitler

100 Bin TL       24 Ay     3.09     145.000   6.000 TL

500.000 TL Örnek Konut Kredisi

Kredi Miktarı   Vade      Faiz     Toplam   Taksitler

500 Bin TL       120 Ay    3.09     1.410.000  16.000 TL

Not* Hesaplamalara bankaların aldığı ek masraflar dahil edilmemiştir.

Kullanılmakta olan kredinin ödemesinin hemen başlamayarak 3 ay yada 6 ay sonra başlamasına ertelemeli kredi denilmektedir.

Bankalar dönemsel olacak şekilde ertelemeli ihtiyaç kredisi olanakları yapabilmektedirler. Böylelikle bayram, yılbaşı, tatil gibi nakit ihtiyacının olduğu dönemlerde bu krediler sunulmaktadır.

Ertelemeli kredileder genellikle ödemesiz dönemde faiz işlenebilmektedir. Ödeme yapılmayan zamanlarda işlemekte olan faiz genel anlamda ödeme başladığı zaman tüm vadelere eşit olacak şekilde dağıtılmaktadır. Ödenecek olan fark düşük tutarda olacağı için çoğu müşteri bu kredi türünü tercih etmektedir.

3 Ay Ertelemeli Kredi Nedir?

Kredi ödemesinin ilk ayından itibaren 3 ay sonra başlayan ertelemeli kredi çeşidine ise 3 ay ertelemeli kredi denilmektedir. Üç ay ertelemeli kredi için bütün bankalar, 3 ay ödeme yapılmamasına karşın gecikme faizi yansıtmadan yeni düzenleme ile faiz planlaması yapmaktadır.

6 Ay Ertelemeli Kredi Nedir?

Genel olarak ilk taksit ödemesi kredinin kullanıldığı günden itibaren 6 ay sonra başlandığı bilinen ertelemeli kredi çeşidine ise 6 ay ertelemeli kredi adı verilmektedir. Kredi türleri için bankalar herhangi bir faiz gecikmesi yansıtmadan diğer kredi türleri gibi faiz düzenlemesi hazırlamaktadır.

12 Ay (1 Yıl) Ertelemeli Kredi Nedir?

12 ay ertelemeli kredi türleri genellikle yatırım yapma, yeni iş yeri açma ve konut satın alma gibi uzun soluklu durumlar amacıyla kullanılan bir kredi türü içerisine girmektedir. Böylelikle uzun vadeli kredilerde yatırım amaçlı almak ticari ilişkilerden daha çok kurumsal müşteriler tarafından tercih edilmektedir.

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar

3 ay ertelemeli kredi tutarları az riskli ve kısa olduğu için hem özel hem de kamu bankaları dönemsel olarak kampanya şeklinde müşterilere sunabilmektedir.

12 ay ve 6 ay gibi uzun vadeli ihtiyaç kredilerinde ise kamu bankaları olarak yer alan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank gibi bankalar aracılığıyla kullandırılmaktadır.

Ertelemeli krediler bankalar aracılığıyla dönemsel olacak şekilde sunmakta olduklarından bu ürünü bankanın çağrı merkezi kısmından rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Dolayısıyla bütün bankaların ihtiyaç kredisi olanaklarını hem görmek hem de güncel kampanyaları öğrenmek için bankaların müşteri temsilcileri ile görüşebiliriz.

Ertelemeli Kredi Hesaplama

Ertelemeli kredilerde ödemesi yapılmayan dönem için işlemekte olan faiz, çoğunlukla ödemeye başlanan dönemde bütün vadeleri eşit olacak şekilde dağıtılmaktadır. Ayrıca oluşmakta olan faiz farkını ilk taksiti belli olacak şekilde yansıtarak ondan sonraki ödemelerde de düşük tutarlar tahsis edilmektedir. Fakat 3 ay ertelemeli kredi faiz oranı ile 12 ay ertelemeli kredi faiz oranları farklı olabilmektedir. Bu açıdan kullanmak istediğiniz kredi türünü belirleyerek uygulanmakta olan faiz oranını da bankanızdan hesaplatabilirsiniz.

Ertelemeli Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genel anlamda kullanmak istemekte olduğunuz kredi tutarını düşündüğünüzde ve tercih etmekte olduğunuz kredi türü üç ay ertelemeli ise genel manada başvuru süreciniz online yollardan tamamlanmaktadır. Eğer başvuru yapacağınız bankada bir hesabınız var ise sizden bir evrak talep edilmemektedir. Eğer eksik bir evrakınız var ise o evrak talep edilmektedir.

Dolayısıyla önceden çalışmadığınız farklı bir bankadan yapmakta olduğunuz başvurular ise standart kredi olanaklarında istenilen belgelerinin bütününü temin etmeniz gerekecektir. Aksi takdirde başvuru yapmanız sıkıntılı olabilir. Bunun yanında başvuru yapmak istediğiniz koşullar bankadan bankaya da değişiklik göstermektedir. Ayrıca her bankanın başvuru koşul ve süreçleri de kendine özgüdür. Dolayısıyla hangi bankaya başvuru yapacağınızı en iyi şekilde bilmeniz ve bu koşulları araştırmanız gerekmektedir.

Kredilerle İlgili Merak Edilenlere Kısa Soru Cevaplar:

Soru: Düşük Faizli Kredi Nasıl Bulabilirim?

Cevap: Günümüzde Merkez Bankasının belirlediği faiz oranları nedeniyle düşük faizli kredi bulmak pek mümkün görünmüyor. Bunun tek bir yolu var. Bankaların yaptığı kredi kampanyalarını takip etmek. Bazen x bankası yeni müşteri kazanmak için müşteri özelinde örneğin 2.90 faizle kredi verebiliyor.

Soru: Düşük faizli kredi bulunca hemen çekmeli miyim yoksa beklemeliyim?

Cevap: Bazı bankalar düşük faizli kredi sunumu yapar ancak en son aşamaya geldiğinizde çektiğiniz kredi tutarına göre 5-10-20 bin tl civarında hayat sigortası zorunluluğu uygular. Buna dikkat etmeniz gerekir.

Soru: Kredi çekerken hayat sigortası zorunlu mu?

Hayır aslında kredi çekerken hayat sigortası yaptırmak zorunlu değil. Ancak bu sefer de bankalar bunu zorunlu kılmak adına sigortasız kredi faizini 6.50-7.00 gibi oranlara çekmektedir. Bu haliyle hayat sigortası yaptırmak daha mantıklı olmaktadır.

Soru: Kredi notu düşükler kredi çekebilir mi?

Cevap: Kredi notu düşük olan bir kişi kredi çekmekte zorlanır. Bankalar bu müşteriye kredi vermek istemezler. Ancak bu kredi notu düşük olan bir kişinin hiç kredi çekemeyeceği anlamına gelmez. Daha önce hiç hesabınız olmayan bir bankaya başvurarak kredi alma ihtimalinizi yükseltebilirsiniz.

Soru: Kredi notu Nedir?

Kredi notu bankaların her müşteri özelinde uyguladığı bir puanlama sistemidir.

Soru: En Yüksek Kredi Notu Kaç?

En yüksek kredi notu 1900 olmaktadır. Bu nota sahip müşteriler en risksiz ve en kolay kredi alabilecek kişiler olarak kabul edilir.

Soru: Kredi notum ne kadar sürede yükselir?

Cevap: Ortalama 2-3 ay içinde doğru adımları atarsanız kredi notunuz ortalamanın üzerine çıkar ve risksiz müşteri grubuna girersiniz. Böylece kredi çekme ihtimaliniz de artar.

Soru: Kredi notum her bankada aynı mı?

Cevap: Evet çoğunlukla bankalar Findeks kredi raporunu kullanmaktadır. Ancak bazı bankaların kendi içinde not değerlendirme sistemi vardır. Bunun için kredi kullanmayı düşündüğünüz banka ile görüşüp kredi notunuzu sorgulamalısınız.

Soru: Hiç borcum yok maaşım da yüksek ama neden kredi çıkmıyor?

Cevap: Bunun sebebi genellikle bankalarda hiçbir ürününüzün bulunmaması. Bankalar müşterilerden iletişim ve adres bilgilerini güncellemesini ve kvkk gibi konularda onay vermesini ister. Bu bilgilerde eksiklik olduğu zaman şubeye giderek evrak işlemlerini tamamlamanız gerekir. Kredi kartı veya kredili mevduat hesabı açtığınızda x bankası size genellikle ihtiyaç kredisi şansı da tanıyacaktır.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Alacağı konutu seçen müşteri tercih ettiği bankaya giderek konut kredisi kullanmak istediği belirtir. Daha sonra banka evin değerini ölçmek ve ne kadar kredi çıkabileceğini tayin etmek için eve ekspertiz gönderir. Bu eksper ücreti sizden peşinen alınır. Eksper tutarı 2024 yılında eve ve bankaya göre değişmekle birlikte yaklaşık 2000 TL civarıdır. Daha uygun ve daha pahalı eksper fiyatlandırmasına kendinizi hazırlamanızda fayda var. Krediniz onaylanırsa ev için peşin ödeyeceğiniz ücretin dışındaki tutar evi aldığınız kişiye banka tarafından ödenir. Hepsi bu kadar.

Kredi Notu Nasıl Yükselir?