Bankadan 200 Bin Lira Kredi Çektim. Ödemezsem Ne olur?
Bankadan 200 Bin Lira Kredi Çektim. Ödemezsem Ne olur?

Finans kuruluşlarından ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere çekmiş olduğunuz 200 bin lira kredi borcu ödenmediği takdirde ne olur?

Bankalar kredi tahsisi yaparken belli kriterlere bakmaktadır. Kişinin aylık düzenli geliri, üzerine olan mal varlığı, kredi notu, finans kuruluşlarına olan borçları kredi tahsisinde ele alınmaktadır. Bu anlamda uygun bulunanlara kredi verilirken yine uygunluk durumuna göre farklı miktarlarda krediye onay verilmektedir. Ancak her koşula uyan bir senaryo halinde 200 bin lira kredi çektim. Ödemezsem ne olur sorusuna yanıt arıyorsanız bunun için de senaryolar bulunmaktadır.

Okunmalı Kredi Çekmek İsteyenlere Uzmandan Tavsiyeler

Krediyi Ödemediğiniz Takdirde Ne Olur?

İçeriğimizde özellikle çekilen kredilerin ödenmemesi ile ilgili bir tavsiyeden ibaret olmadığını belirtmek isteriz. Finans kuruluşları bizlere maddi açıdan ihtiyaç duyduğumuz ve duyacağımız her zaman lazımdır. Bu sebeple bir sonraki ihtiyacınızı karşılayabilmeniz için bankaların koşullarına uymanız ve şartlarını yerine getirmeniz gerekir. Ancak krediyi çektiniz ve ödeyemez haline geldiğinizde başınıza ne geleceği merak edilmektedir. Krediyi ödemediğiniz takdirde ne olabilir?

Bankadan 200 Bin Lira Kredi Çektim. Ödemezsem Ne olur?
Bankadan 200 Bin Lira Kredi Çektim. Ödemezsem Ne olur?
  • SGK’ya bağlı bir kaydınız yoksa
  • Adınıza kayıtlı gayrimenkul yoksa
  • Adınıza kayıtlı taşınır mal yoksa
  • Maaşınız yoksa

Kredi borçlusu için endişelenecek bir husus yoktur. Zira kredinin karşılığını alabilmek için haciz ve icra başlatılması halinde icraen alınabilecek, haczedilebilecek bir unsur bulunmamaktadır.

Okunmalı Kredi Ödemesi Bir Gün Gecikirse Ne Olur?

Bankadan 200 Bin Lira Kredi Çektim. Ödemezsem Ne olur?
Bankadan 200 Bin Lira Kredi Çektim. Ödemezsem Ne olur?

Kredi Borcumu Ödemezsem Hapis Cezası Alır mıyım?

Kredi borcunun tahsili için önce bankalar borç dosyasını vekili avukatlara vermektedir. Bu aşamada vekiller icra ve haciz işlemi öncesi mutlaka sizlere ulaşmaktadır. Bu iletişim sizin borcu ödemeniz içindir. Özellikle sizlere taahhüt imzalatılarak borcun ödeneceğine dair yazılı bir dayanak alınmak istenecektir. Bu durum sizleri ödeme şartı kapsamına alırken ödeme şatını ihlal etmeniz halinde hapis cezası ile karşılaşılabilir. Bununla birlikte mal beyanı söz konusudur. Mal beyanı ile borcunuzu ödeyeceğinize dair bir taahhütte bulunmanız halinde İcra ve İflas kanunu 74. Maddesinde belirtildiği gibi hapis cezası ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Okunmalı Kredi Ödeme Tarihini Değiştirme Mümkün mü? Avantajı Olur mu?

Söz konusu yasal düzenlemelerde ayrıca sözleşmeden doğan şartların yerine getirilmemesi halinde özgürlüğünden alıkonulamaz denilmektedir. Bu durum Anayasa’da da nettir. Bu sebeple taahhütte bulunmadığınız sürece hapis cezası söz konusu olmayacaktır. Zira bu hususların hepsi kredi miktarı ne kadar olursa olsun aynıdır. Yani 10 bin lirada çekseniz 200 bin lira kredi çekseniz İcra ve İflas Kanunu şartları aynı şekilde uygulanmaktadır.

Kredi borcunun ödenmemesi halinin devamı halinde uzun bir süre ile bankalar alacak kredilerini Varlık Yönetim Şirketlerine devretmektedir. Bu devir bir anlamda satıştır. Yani kredi borcunuzu çok düşük fiyatlara başka finansal şirketlere satılmaktadır. Bu durumda Varlık Yönetim Şirketlerine söz konusu kredi borcunu sizlerde çok uygun şartlarda kapatma imkanına sahip olabilirsiniz. Ancak bu durum pazarlık söz konusu olacağından sizin masadaki ağırlığınız bu miktarın belirlenmesinde etkili olacaktır.

Önceki İçerikYeni Zelanda Asgari Ücret Ne Kadar?
Sonraki İçerikAraç Muayene Ücretleri Ne Kadar? 2024
Recep Karaca
Recep Karaca, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olup bankacılık ve finans sektöründe uzun yıllara dayanan bir deneyime sahiptir. Özellikle ticari krediler, risk yönetimi ve stratejik finansal planlama alanlarında uzmanlaşan Karaca, sektördeki finansal gelişmeleri yakından takip eden bir uzmandır. Çeşitli büyük firmalarla çalışarak kurumsal finans yönetimi ve kredi değerlendirme süreçlerine dair bilgi birikimi edinen Karaca, finans dünyasındaki karmaşık süreçleri sade ve anlaşılır bir dille okuyucularıyla paylaşmaktadır.