Home Bankalar Şubeye Gitmeden Kredi Veren Bankalar

Şubeye Gitmeden Kredi Veren Bankalar

Şubeye gitmeden kredi başvurusu yapmak için birçok yöntem bulunmaktadır. Türkiye’de aktif olarak hizmet veren bankaların neredeyse hepsi internet başvurusu kabul etmektedir. Yani bu bankalar ile şubeye gitmeden kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Mobil uygulama, internet sitesi ve SMS gibi çeşitli yöntemler ile birkaç kişisel bilginizi paylaşarak başvuru yapabilirsiniz.

Ancak bu şekilde başvuru alan bankaların birçoğu ön onay yöntemini kullanmaktadır. Ön onay alan kişilerin, söz konusu olan krediyi çekebilmek için şubeye gitmesi gerekebilir.

Günümüzde bankalar yeni müşterilerini bile dijital ortamlardaki başvurular üzerinden kabul etmektedir. Bu yöntem ile kredi başvurularını kolaylaştıran ve sizi şubeye çağırmadan kredi veren bankalar bulunmaktadır. Şubeye gitmeden kredi başvurusu yapabileceğiniz bankaları şu şekilde sıralayabiliriz;

*İş Bankası,

*Garanti BBVA,

*Vakıfbank,

*QNB Finansbank,

*Akbank,

*Enpara.com

Bu bankalar içinde özellikle Enpara.com’un sektörde hızlı pratik ve çözüm odaklı olması nedeniyle daha çok tercih edildiğini belirtelim.

Kredi Başvurusu Nedir?

Kredi başvurusu, nakit ihtiyacı olan kişilerin herhangi bir bankaya kredi talebinde bulunma işlemidir. Herkes istediği bankaya kolay bir şekilde kredi başvurusunda bulunabilmektedir. Başvuruda bulunmak isteyen kişilerin ilk olarak başvuru yapmadan önce ihtiyaç duyduğu kredi tutarını hesaplaması ve maaşlarına tekabül edecek şekilde düzenlemesi gerekir.

Tercih ettiğiniz bankanın mobil uygulamasını indirerek online kredi başvurusu yapabilir ya da şubeye giderek yüz yüze başvuruda da bulunabilirsiniz.

Şubeye Gitmeden Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şubelere gitmeden kredi başvurusunda bulunabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler müşterilerin daha kolay ve daha hızlı şekilde kredi alabilmesi için geliştirilmiştir. Bunun yanı sıra bu hizmet bankaların müşteri kazanmasını da sağlamaktadır. Şubelere gitmeden kredi başvurusu yapmak için şu yöntemleri kullanabilirsiniz;

1-SMS

2-ATM

3-İnternet bankacılığı

4-Cep bankacılığı

5-Telefon bankacılığı

Banka şubelerine gitmeden kredi başvurusu yapmak istiyorsanız bankanızın internet sayfasına giriş yapıp ilgili menü üzerinden işlemlerinizi yapabilirsiniz. Mobil uygulamadan ise anında kredi ürünlerini kolayca yapabilirsiniz ve krediniz hesabınıza kısa bir süre içerisinde geçecektir. Bankanızın çağrı merkezi ile iletişime geçebilir ya da kampanya kodlarını içeren bir SMS göndererek de başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz. Herhangi bir bankaya bağlı olmadan ATM üzerinden de işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Şubeye giderek kredi başvurusu yapacağınız zaman sizden sadece kimlik istenecektir. Online başvurular ise belgesiz bir şekilde yapılmaktadır. Ancak başvurunuz onaylandıktan sonra onaylama aşaması sonrasında gerekli olan belgeler kişilerden bazen istenebilecektir. Bu belgeler bankaya ya da tüketiciye göre değişebilmektedir. Genel olarak istenen belgeler şu şekildedir;

1-İkametgah

2-Kimlik belgesi ve fotokopisi

3-Aylık geliri gösteren belge

4-Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan dokümanlar

5-Konut kredisi için tapu

6-Taşıt kredisi için ruhsat ya da fatura

Bankaya gitmeden başvuruda bulunduğunuz zaman sizden herhangi bir belge istenmeyecektir ve gerekli olan bilgiler sizden istenecektir. Başvuru formuna yazdığınız bilgiler dikkate alınarak işlem yapılacaktır. Eğer ön başvurunuz onaylanırsa kesin onay için belgeler ile şubeye gitmeniz gerekebilir. Ancak günümüzde artık genellikle şubeye gitmeden mobil uygulama üzerinden kredi kullandırılmaktadır.

Şubeye Gitmeden Kredi Veren Bankalar
Şubeye Gitmeden Kredi Veren Bankalar

Kredi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kredi hesaplaması, çekilecek olan tutar, faiz oranı, vade sayısı, vergiler ve diğer masrafların eklenmesi ile yapılmaktadır. Kredi tutarına eklenen vergiler devlet tarafından belirlenirken, faiz oranları ve diğer masraflar banka tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle her bankada farklı bir hesaplama ile karşılaşabilirsiniz.

Aynı tutardaki krediye ödeyeceğiniz borç, her bankada aynı olmayabilir. Bu nedenle banka tekliflerine göz atmanız ve karşılaştırma yapmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. Şubede alacağınız krediye göre kredi hesaplama işlemleri gerçekleştirilecektir. Sunulan faiz oranı ve ödeme planı size uygunsa krediniz ortalama yarım saat içinde onayınız sonrasında hesabınıza yatırılır.

GELİR BELGESİZ KREDİ ALMAK YAZIMIZ

Kredi alabilmek için minimum kredi notu kaç olmalıdır?

Kredi çekmek isteyenlerin belli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bunların başında da en çok üzerinde durulan ve araştırılan konu kredi notu’dur. Kredi talebinde bulunan bir kişinin kredi notu ortalamasının üzerine çıkması zorunludur. Aksi takdirde hangi bankaya müracaat ederseniz edin sizlere talep ettiğiniz kredi verilmeyecektir.

Müşterek kredi çekmek için yapılan sürekli kredi talepleri de kişinin kredi skorunu önce aşağıya çekecektir. Bu durum sonraki kredi başvurularında onay işlemini zora sokacaktır. Kredi ihtiyacı olan kişilerin bu durumu zora sokmamak için mutlaka önceden kredi notunu öğrenmesi gerekmektedir ve kredi notu ortalamasının da yüksek olması zorunludur. Kredi çıkmaması sonucunda agresif davranarak peş peşe farklı bankalara başvuru yapmak bankaların gözünde müşteri olarak riskinizi iyice artıracak ve ileride yapacağınız taşıt ya da konut alımlarında kredi hayatınızı ve bankalar arası ilişkilerinizi iyiden iyiye çıkmaza sokacaktır. Bu nedenle kredi notu düşük olarak bildirilenlerin bu kredi skorunu yükseltmek için kısa ve orta vadede elinden geleni yapması gerekecektir.

Peki kredi almak için kredi notu en az kaç olmalıdır? Kredi başvurusu yapan kişilerin kredi notu en az 1500 puan olması gerekmektedir. Kredi notu 700′ den düşük olanlara bankalar kredi onayı vermemektedir. 700 ile 900 arasındaki kredi notu olanlara da bankalar inisiyatif kullanarak karar verebilir. Ancak yüksek puanlı talepler fazla ise bu puan aralığına da bankalar pek sıcak bakmayacaktır.

Kredi Alabilmek İçin Kredi Notu Kaç Olmalıdır?

900 ile 1500 puan arasındaki tüketicilere gelir belgesi karşılığında kredi kullanmalarına izin verilebilir. Fakat burada da kredi talebinde bulunan kişinin bankadan kredi onayı kabul edilebilmesi için kesinlikle kolay kredi veren bankalarla iletişime geçmesi sonrasında da kredi başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Kredi başvuru formunu doldurmayan kişiler bankalar tarafından reddedilebilir.

Kredi notu 1700 ve 1900 arasında olan tüketiciler istediği her bankadan rahatça kredi alabilmektedir.

Kredi notunun düşmesi nasıl engellenir?

Kredi istihbarat süresi içinde bankaların en çok üzerinde durdukları konu kredi notu incelemesi yapılan müşterinin sahip olduğu mal varlığı, şimdiye kadar daha önceki bankalardan aldığı krediler, kredi kartından harcamalarını ödeme düzenleri ve müşterinin aylık geliri gibi farklı verilerin hesaplama ortalamalarıdır. Eğer bütün bu ortalamalar yüksek çıkarsa bu banka müşterisine kredi talebi olumlu şekilde yanıt bulur ve aynı zamanda kendisine özel düşük faiz oranı kullandırılabilir. Kredi notunu düşmesini engellemek için çok farklı taktik ve olanak bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok üzerinde durulması gereken konuların başında, bankalardan çekilen kredilerin ya düzenli bir şekilde aksatılmadan ödenmesi gerekir. Bankaların üzerinde durduğu en hassas konu müşterinin borcuna sadık olup olmamasını araştırmalarıdır son ödeme tarihi kesinlikle getirilmemeli ve son kuruş borç ödeninceye kadar asla tökezlememelidir.
Kredi notunun düşmesini engellemek için kredi kartı kullanımına da çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Mümkün olduğu kadar kredi kartı borcunun tamamı ödenmesi için gayret edilmelidir. Asgari ödeme tutarı tuzaklarına fazla riayet etmeden ödeyebileceğiniz kadar harcama yapmalı ve borcunuzu son ödeme tarihinden önce kesinlikle kapatmalısınız. Eğer bunu yaparsanız Kredi notunun düşüşü engellenir bankalar borcuna titiz davranan müşterileriyle sürekli çalışmak ister ve onların talep ettiği kredileri her zaman olumlu yanıtlar. Bu tip müşterilerine istediği zaman kredi verir. Asla hayır demez.

Kredi Notumu Nasıl Yükseltebilirim? (Kredi Notu Yükseltme) Kredi çekmek günümüzde önemli bir iş haline geldi. Birçok ihtiyaç için insanlar kredi çekmek istemekteler. Bunların başında ise ev, araba almak, düğün ya da özel okul masraflarını karşılayabilmek ya da mevcut banka borçlarını tekrar yapılandırabilmek geliyor. Bu gibi sebepler ile insanlar kredi çekmek için bankaların yolunu tutuyorlar. Kredi başvurusu yapmak oldukça kolay ancak mesele kredinin onaylanabilmesidir. Bunun için kredi notunuzun yeterli olması ve bankanın aradığı bazı şartları bulunduruyor olmanız gerekmektedir.

Kredi notu, bankaların kredi başvurusu yapan müşterilerini değerlendirmek için kullandığı ve kişinin önceki banka çalışmalarını, borç miktarını ve ödeme düzenliliğini gösteren bir sistemdir. Kişi bankanın tüm şartlarını karşılasa bile kredi notu yetersiz ise kredi alamamaktadır. Bu durumda kişinin kredi notunu artırma yoluna gitmesi gerekecektir ve aklına şu soru gelir, Kredi notumu nasıl yükseltebilirim? (kredi notu yükseltme)

Kredi notu yükseltmek, sizin o an mevcut puanınızın durumuna göre kolay ya da zor denebilir. Kişinin yaptığı banka kredi ödemeleri ya da kredi kartı aylık ödemeleri puanın düşüp artmasında etkilidir. Ödeme durumu kötü olan kişinin puanı her ay belli bir seviye geriler. Bu durumdayken bankaya gittiğinde elbette ki puan düşük çıkacak ve kredi çekemeyecektir. Bir süre ödemelerini düzenli yapar ve gecikmeye yer vermez ise puan artacağından kredi çekebilmesi mümkün hale gelecektir. Bu puan artırmanın kolay tarafıdır. Ancak kişi, kredi ya da kart borcunu 90 günden fazla bir süre ödememiş ve borcu banka tarafından kanuni takibe aktarılmışsa burada oluşan sıkıntının çözümü oldukça zordur. Çünkü takibe giden borç, kredi notunu dibe çekecektir. Öncelikle kişinin takibe giden borcunun tamamını ödeyip kapatması gerekir. Sonrasında ise, bankaya göre değişebilse bile, aylarca hatta yıllarca tekrar bir geciktirme yapmadan sabretmesi gerekecektir.

ALIŞVERİŞ KREDİSİ NASIL ALINIR?

Previous article60 Ay Vadeli Kredi Yapılandırması Nasıl Olacak?
Next articleFinansal Krediler: İş Dünyasında Rekabet Avantajı Elde Etmenin Yolu
Esra Zara, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra bankacılık ve finans sektöründe kariyerine adım atmış, özellikle kredi yönetimi ve finansal analiz alanlarında uzmanlaşmıştır. Uzun yıllar özel bir bankada çalışarak bireysel ve ticari kredilerde deneyim kazanan Zara, aynı zamanda birçok finansal uygulamanın geliştirilmesinde aktif rol üstlenmiştir. Finansal analiz, kredi hesaplama ve bankacılık çözümleri konusunda bilgi birikimini okuyucularıyla paylaşan Zara, sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etmektedir.Uzmanlık Alanları:Kredi Hesaplama ve Yönetimi Bankacılık ve Finansal Danışmanlık Finansal Araçlar ve Uygulamalar

Exit mobile version